Mario: Blik op de kaart

Mario Lai is een van de negen Deventer chef’s die zijn medewerking heeft verleend aan de expositie BLIK op de kaart in Museum De Waag. Ook Mario heeft om die reden zijn favoriete recept met voedsel uit blik verklapt: burrata con acciughe e capperi, anjovis met burrata, kappertjes, sappige tomaten en Mesclun salada, uiteraard met een scheut olijfolie van Mario zelf!

Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat er in 1919 Deventer een blikfabriek opende onder de naam die een begrip zou worden: Thomassen & Drijver. Ter ere van dit jubileum presenteert Deventer Verhaal van 15 oktober t/m 1 maart 2020 de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ in Museum De Waag.

Blikcollectie
Museum De Waag bezit de grootste collectie van het land, in totaal ruim 6500 stuks. Deze verzameling is te danken aan de schenking van een blikcollectie door Thomassen & Drijver-Verblifa. In de Deventer blikcollectie ligt de geschiedenis van deze bedrijfstak voor heel Nederland besloten en is daarom van nationaal belang.

De expositie is echt een aanrader. Op zondag is er vaak een rondleiding en een blikproeverij. Design, maar vooral eten en drinken spelen hierin een bepalende rol. De gastronomie lijkt vers uit blik herontdekt te hebben.  En dat inspireerde ook Mario tot een mooi gerecht dat hij dagelijks serveert in de Keizerskroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *