Mario als coureur

Mario rust als wielrenner uit op zijn geliefde Sardinië

Als gevolg van een knieprothese is Mario vijf jaar geleden gestopt met lopen. Hij is toen op de fiets gekropen om in beweging te blijven. Zowel in Deventer als op Sardinië beschikt hij over een racefiets en mountainbike.

De officieuze oprichting van de tourclub RIH Sport/Deventer kon hij niet meemaken omdat de laatste hand werd gelegd aan zijn Bed & Breakfast in zijn geboorteplaats Atzara, maar op zondag 14 april rijdt hij op kop bij de eerste rit. We rijden dan zijn vertrouwde trainingsrondje van ca 30 kilometer naar Busloo. 

Op die dag wordt ook Parijs-Robaix, de Koningin der klassiekers, verreden (en de IJsselloop gelopen). Om in de stijl van deze Franse klassieker te blijven kunnen we daarna Confit de Canard met foie gras nuttigen. Want RIH Sport/Deventer beoogt een vriendenclub voor fietsende mannen en vrouwen te zijn dat staat voor sportieve inspanning en culinair genieten. Mario heeft al aangeboden dat zijn Keizerskroon als ‘clubhuis’ mag dienen.

Mochten er nog enkele lezers van dit blog mee willen fietsen, sluit je rustig aan:  rihsportdeventer@xs4all.nl. We vragen per rit 10 euro dat in een spaarpot wordt gestopt. Hiervan worden straks eigen wielertricots gekocht. Elke tourrit zal worden gekoppeld aan een internationale wielerklassieker. Elke keer wordt de tourrit afgesloten met een maaltijd voor een bescheiden bedrag in de sfeer van het land waar de klassieker wordt verreden. 

De Amstel Gold Race (hutspot!), de Ronde van Vlaanderen (Vlaamse Frieten), Giro (pizza) en Vuelta (tapas) staan daarom ook op het verlanglijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *