Keizerskroon, geboorteplek RIH Sport/Deventer

Sinds 14 april 2019 heeft het fameuze fietsmerk RIH Sport van Ab Winsemius er een fanclub bij in Deventer. Na een toertocht van veertig kilometer langs de IJssel en Bussloo werd in de Keizerskroon van Mario Lai definitief besloten enkele keren in het jaar RIH Sport te eren op de dagen van een klassieker of Ronde.

Vandaag werd Parijs-Roubaix verreden. Ook de toertocht was er een voor de ware doorzetter. Van de aanvankelijk 20 geïnteresseerde rijders bleken er maar vijf echt te kunnen meedoen. Zo kaapte de IJsselloop enkele fietsers weg en zorgde tevens voor ernstige beperkingen bij de start vanaf de Stromarkt.

Tot overmaat kon wegkapitein Mario niet aantreden omdat zijn aandacht was verlangd bij zijn wijngaard en nieuw te openen B & B op Sardinië.

Maar het doorzettingsvermogen van Johan, Laura, Dirk, Wilma en Herman werd rijkelijk beloond. Na de rit van twee uur (koerssnelheid 20 km/u) volgde een fantastisch diner in de Keizerskroon. Met een knipoog naar de locatie van Parijs-Roubaix werd confit de canard geserveerd met een stukje foie gras. De rode wijn vloeide ook rijkelijk, want RIH Sport/Deventer wil fietsen graag associëren met Bourgondisch genieten!

Op zondag 2 juni (start 14 uur op de Stromarkt in Leiden) staat de beklimming van de Holterberg op het programma. Die dag wordt er ook gestreden om de Giro. De dag wordt in elk geval in Italiaanse stijl afgesloten. Het aantal deelnemers zal de volgende keer flink toenemen en er wordt al gebroed op een eigen tenue van RIH Sport, maar ook op tal van andere activiteiten. Wordt vervolgd dus.